maan
Spread the love

De landing op de maan is één van die terugkerende onderwerpen op social media. Is het waar of niet?

NASA wordt er van beschuldigd de grootste scam uit de menselijke geschiedenis te hebben gerealiseerd. Sommigen beweren zelfs dat het woord NASA in het Hebreeuws misleiding zou betekenen. Ons artikel “Wat betekent NASA in het Hebreeuws” geeft antwoord op die stelling.

Vandaag kwam ik deze reactie van Tom Diggs tegen op facebook met 10 punten over de maanlanding.

  1. Meerdere landen, waaronder Rusland en China hebben de Apollo 11 helemaal tot op het oppervlakte de maan gevolgd. Tientallen landen stuurden felicitatieberichten naar de VS over deze prestatie, waaronder Rusland en China.

    Daarnaast, als NASA inderdaad de grootste oplichting uit de geschiedenis zou hebben gepleegd, waarom zouden ze dat dan nog zes keer herhalen met een groeiend risico op ontdekking?
  2. Volgstations over de hele wereld volgden de Apollomissies naar en van de maan door eenvoudige driehoeksmetingen van de signalen. Hieronder waren ook landen die maar al te graag hadden bewezen dat de VS de maanlandingen in scène hadden gezet.

    Daarnaast waren er particuliere HAM radio amateurs over de hele wereld die de Apollomissies volgden. Niemand is ooit naar buiten gekomen met de claim dat de locaties niet zouden kloppen of vervalst zouden zijn.

    Bij de latere missies gaf NASA informatie vrij voor het publiek waar de ruimtevaartuigen zich zouden bevinden op basis van het voorgenomen lanceertijdstip en de geplande routes. Deze informatie werd dus door duizenden, tienduizenden gecontroleerd.
  3. Communnicaties vanaf het maanoppervlak werden door zowel landen als particulieren opgevangen. Deze communicatie werd onderschept door de antennes direct naar de maan te richten. Dat bleek de bron van communicatie te zijn tijdens het gehele verblijf van de astronauten op de maan. De enige manier waarop dit mogelijk is, is als de signalen daadwerkelijk vanaf de maan kwamen.

    De communicatie van de Apollo op de maan en van het ruimtevaartuig om de maan had een specifiek Doppler effect dat niet nagebootst kan worden.
  4. Er zijn onderweg naar en van de maan meer dan 30.000 foto’s gemaakt met een 70mm Hasselblad camera. In al de 50 jaren na deze missies heeft niet één foto-expert bewezen dat één van de foto’s vals zou zijn. Er zijn nooit verifieerbare onregelmatigheden in één van al die duizenden foto’s.

    De negatieven van deze foto’s zijn nog steeds beschikbaar voor onderzoek…
  5. De landingsplaatsen van de Apollomissies zijn door ruimtevaartorganisaties van meerdere landen gefotografeerd en laten zichtbare schaduwen van apparatuur die op de maan is achtergelaten, zien. Ook zijn de bandensporen van maanvoertuigen en voetafdrukken van de astronauten te zien, precies op de plaatsen waar zij volgens de verslagen zouden moeten zijn.
  6. Er werkten meer dan 40.000 mensen aan de onderdelen van het Apolloprogramma. Nu, meer dan 50 jaar later, is nog steeds niet één van die medewerkers naar buiten gekomen met de boodschap dat de maanlandingen nep zouden zijn
  7. De maanstenen die door de Apollomissies mee zijn genomen naar de aarde en aan diverse universiteiten en wetenschapsinstituten over de hele wereld zijn gegeven zijn chemisch anders van samenstelling dan iets wat ooit op aarde is gevonden.

    Niet één van al die organisaties heeft ooit gesteld dat deze stenen nep zouden zijn. Er is een grote basis van wetenschappelijke literatuur over de gegevens en monsters van de Apollo maanlandingen. Alleen de uitgave van Science van 30 januari 1970 heeft al 144 verslagen over Apollo 11. Deze zijn door meer dan 800 experts geschreven, waaronder Harold Urey, Eugene Shoemaker, Luis Walter Alvarez en Raymond Davis jr.

    Daarnaast zijn er nog individuele stenen met tientallen verslagen er over geschreven.
  8. Vandaag de dag kun je een laser terug laten kaatsen op de reflectoren die door de Apollo 15 astrounauten meer dan 50 jaar geleden achter zijn gelaten.

    Zie ook de video hieronder
  9. De live beelden vanaf de maan lieten de beweging van de astronauten en maanrovers precies zo zien als was te verwachten in een omgeving zonder atmosfeer en met een zwaartekracht die 1/6 is van wat we op aarde zien, inclusief aspecten die onmogelijk te vervalsen zijn, zoals de boog van het stof dat door de maanrovers op werd geworpen.

    Er bleef ook geen stof zweven, wat wel het geval was geweest als er lucht aanwezig zou zijn.
  10. Er is NOOIT enig verifieerbaar bewijs (bewijs dat niet eenvoudig en volledig weerlegd kan worden) geleverd dat elk rationeel mensen zou leiden tot de conclusie dat de Apollo maanlandingen nep zouden zijn.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.