Ed Hoornik
Spread the love

“ik geloof niet in God” is het antwoord op de vraag, maar tegelijkertijd is de mening van Ed dat het “de grootste stommiteit” is om Hem af te schaffen.

“Als u het mij op de man af vraagt, ik geloof niet in God, maar tegelijk ben ik van mening dat het de grootste stommiteit is dat ze bezig zijn Hem af te schaffen. Nooit zal de mens zonder rechter kunnen leven. Zij die na ons komen, zullen het ondervinden. Er zullen plaatsvervangende goden opstaan, door het volk zelf geroepen, en zij zullen erger zijn dan Hitler en Stalin.”

Ed Hoornik

Ed Hoornik

Ik kende hem niet en moest opzoeken wie hij is… was.

was een Nederlandse dichter, behorend tot de Amsterdamse school. Aanvankelijk was zijn werk sociaal-kritisch. Zijn latere werk is sterk getekend door zijn ervaring als overlevende van concentratiekamp Dachau en heeft daarom vooral de confrontatie met de dood als thema. Naast gedichten schreef hij ook toneelstukken, romans en essays.

Wikipedia

Heeft hij gelijk gekregen? Ik denk het wel.

Woke

De “terreur van woke” die velen ervaren is een plaatsvervangende afgod geworden die normale mensen met een afwijkende mening het liefst volledig “canceled”. Daar komt dan ook de term “cancelcultuur” vandaan en die wordt zichtbaar door acties als het opstappen van Guusje ter Horst omdat zij met een PPV-er zou moeten gaan werken.

Dat is – objectief beschouwd – natuurlijk pure discriminatie en disrespect voor de democratie.

Klimaatreligie

De obsessie voor alles wat met klimaat te maken heeft gaat het wetenschappelijke ver te buiten en is één van de nieuwe afgoden die mensen vreselijk zware jukken oplegt. Dat de wetenschappelijke basis op zijn zachtst gezegd nogal twijfelachtig is, doet allang niet meer ter zake. Er is een richting gekozen en daar moeten we koste wat kost aan vasthouden!

Antisemitisme

Samenhangend met woke en de support voor Gaza, neemt het antisemitisme weer hand over hand toe. Omdat de term een negatieve lading heeft vanuit het verleden roept men nu “ik haat geen Joden, ik haat Israël”, wat – gezien het feit dat Israël het enige Joodse thuisland ter wereld is – feitelijk puur antisemitisme is.

Cancelcultuur

Onderdeel van de woke-religie. Denk anders dan wij en je wordt gecanceled. Hoogleraren op non-actief gesteld, politici niet meer uitgenodigd in televisieprogramma’s, artiesten niet meer gedraaid, etc, etc.

#

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.