israel_vlag
Spread the love

Israël blijft een twistpunt in de wereld. Grappige is dat er meestal ook “religieuze” argumenten bij gehaald worden. Maar van wie is Israël nou eigenlijk?

Er gebeurt momenteel nogal veel achter de schermen van de geestelijke wereld. Nergens heb ik bijvoorbeeld gelezen dat een “Abrahamic Family House” in Abu Dabi op 1 maart 2023 officieel geopend werd. Maar er zijn wereldwijd dergelijke initiatieven. Ik ken ze onder meer in Berlijn en Genk, om even dichter bij huis te blijven.

De basis van die “huizen” is:

Het Abrahamhuis vzw HET ABRAHAMHUIS zorgt voor een dialoog tussen kerken en godsdiensten

De basisgedachte is, nogal naïef, dat de drie “Abrahamitische religies” allemaal van Abraham afstammen, dus samen moeten kunnen werken onder één dak. Heel vaak worden er Bijbelteksten bij gesleept die aan moeten tonen dat het nageslacht van Abraham gezegend zou worden, dus …

Naïef

Niet iedereen zal het bewust doen, maar het is wel naïef om dat zo te stellen. Men “vergeet” namelijk dat er steeds gesproken wordt over “de God van Abraham, Isaäk en Jakob”. Let op dat de naam Ismaël, Abrahams bastaardzoon, in dat rijtje nooit genoemd wordt!

Het is dus een verdraaiing van de teksten om die er nu bij te halen, want dat is de stamvader van de Arabieren. De Bijbel leert duidelijk dat Abraham aan God vraagt om Ismaël voor het aangezicht van God te laten leven. (Gen. 17:18), maar God maakt duidelijk dat dat niet gaat gebeuren (Gen. 17:19), maar dat Hij Ismael wel zal zegenen en hem tot een groot volk (Arabieren) zal maken.

De moslims horen dus, menselijk gezien, wel tot de Abrahamitische religies, maar God heeft duidelijk “nee” gezegd. En daar ligt de basis van de vijandschap tussen moslims enerzijds en Joden en christenen (mensen van de Weg), anderzijds. Alleen door te stoppen bij Abraham, en de rest van de Bijbelse geschiedenis te vergeten, kun je proberen te claimen dat het land Israël toebehoort aan alle afstammelingen van Abraham.

Over dit onderwerp zijn boeken te schrijven en ook al geschreven, dus het is absoluut onmogelijk om alle informatie in één artikel op een website te proppen. Maar historisch gezien is de diepe haat van de islam tegen de Joden en christenen toch wel overduidelijk bekend, mag ik hopen.

Abrahamakkoorden

Eén van de grootste “prestaties” waar Trump altijd om geroemd wordt, zijn de legendarische Abrahamakkoorden. Het plan waar de Abrahamakkoorden onderdeel van zijn, heet “Peace to prosperity” met als subtitel: “A vision to improve the lives of the Palestinian and Israeli people”.

Wat staat er onder meer in deze akkoorden?

Recognizing that the Arab and Jewish peoples are descendants of a common ancestor,
Abraham, and inspired, in that spirit, to foster in the Middle East a reality in which
Muslims, Jews, Christians, and peoples of all faiths, denominations, beliefs, and nationalities live
in, and are committed to, a spirit of coexistence, mutual understanding and mutual respect.

Men houdt dus op bij Abraham. Men “vergeet” de rest van de geschiedenis, hoewel in de praktijk overduidelijk is dat deze geschiedenis niet genegeerd kan worden. De claim dat het land aan alle afstammelingen van Abraham toekomt en dat alle mensen daar gezamenlijk in vrede zouden moeten kunnen leven is dus misleiding!

In de tekst van de “akkoorden” komt onder meer de letterlijke term “peace and security” voor, die we ook uit de Bijbel kennen:

Terwijl zij zeggen: het is [alles] vrede en rust, overkomt hun, als de weeën een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen.

1 Thessalonicen 5:3

Het klinkt dus tegenstrijdig, maar het lijkt er op dat het “plotselinge verderf” zal komen vanuit een situatie van schijnvrede. Het westen maakt één grote denkfout, een levensgevaarlijke denkfout. Wij denken dat de hele wereld net zo denkt als wij, maar dat is helemaal niet zo!

Yasser Arafat is daar een mooi voorbeeld van. In het westen zei hij dat hij vrede wilde en nastreefde. Klinkt goed, toch? Op die basis werd hij in het westen de hemel in geprezen. Maar als het verzonnen palestijnse volk toesprak, voegde hij daar een zin aan toe om uit te leggen wat hij werkelijk bedoelde:

Vrede voor ons betekent de vernietiging van Israël

Yasser Arafat

En ja, dit type misleiding in is de islam toegestaan. Het heet “taqiyya” en mag door moslims gebruikt worden als het “gunstig” is voor de islam.

De Abrahamakkoorden passen dus perfect in het profetische plaatje van de Bijbel, maar maken tegelijk ook duidelijk dat Trump geen christen is.

Palestina

Hierboven heb ik meerdere keren aangegeven dat de “palestijnen” een verzonnen volk zijn. Er heeft namelijk nooit een land bestaan dat Palestina heette. Palestina was een landstreek waar onder meer het huidige Israël deel van uitmaakte.

De naam is echter verzonnen door de Romeinen na de verwoesting van de stad Jeruzalem in het jaar 70, zoals door Jezus geprofeteerd. De naam is een verbastering van de destijds gegeven naam Filistia, die rechtstreeks verwijst naar de oude aartsvijanden van Israël, de Filistijnen. Een volk wat niet meer bestaat. David heeft volledig met hen afgerekend.

Tegenwoordig wordt de naam Palestina gebruikt alsof het een bestaand land is, maar het is niet meer en niet minder dan, menselijk gezien, een politiek trucje om “tweestatenoplossing” af te dwingen. Een “oplossing” die door het naïeve westen nog steeds wordt toegejuicht, maar door onder meer Arafat keer op keer getorpedeerd is. En zijn uitspraak hierboven maakt ook duidelijk waarom.

Maar feit is: De staat, of het land, Palestina bestaat niet. Dus ook het palestijnse volk, of Palestijnen, niet.

Israël vernietigd door vrede

Ik snap dat deze kop om uitleg vraagt. Moslims willen echter niet in vrede samen of naast Joden wonen. Dat maken de woorden van Arafat duidelijk. Dat maken de afwijzingen van de tweestatenoplossing duidelijk. De doorlopende terreuraanslagen maken dat ook duidelijk. Als je werkelijk streeft naar een vreedzame oplossing, dan blijf je geen raketten schieten, terreurtunnels bouwen en Arabieren oproepen om aanslagen te plegen.

De tactiek van Mohammed is echter duidelijk genoeg. Hij deed het voor. Als je je vijand niet met geweld kunt overwinnen, dan verander je je tactiek. Dan sluit je vrede met hem, wordt je zijn vriend, en als hij je vertrouwt, dan overmeester je hem met geweld en maakt hem af.

We kennen allemaal de uitspraak van de verkopers aan de Turkse Rivièra wel: “I got good price for you, my friend”, maar ondertussen vragen ze nog steeds meer dan 300% van de werkelijke waarde. Het zit blijkbaar in de cultuur, alleen praten we nu over een “I got good peacedeal for you, my friend”…

En de Abrahamakkoorden bieden die ruimte ook: Onder sectie 21 staat op pagina 38:

End of claims / end of conflict

The Israeli-Palestinian Peace Agreement will end the conflict between Israelis and Palestinians, and end all claims between the parties. The foregoing will be proposed in (i) a new UN Security Council resolution, and (ii) a new UN General Assembly resolution.

Peace to prosperity, pg. 38

Met andere woorden: Wil je vrede? Dan moet je alle claims laten vallen. Dan moet Israël dus feitelijk alle claims op het land Israël en met name Jeruzalem laten vallen. Dat betekent dus feitelijk het einde van de staat Israël.

We hebben in de geschiedenis gezien wat zoiets betekent. In 2005 ging Israël akkoord met “land voor vrede” en trok zich terug uit Gaza. De “vrede” betekende voor Israël een ware rakettenregen van tienduizenden raketten.

Israël in de Bijbel

Voor veel christenen is dit ook een vaag onderwerp. Velen zijn vanuit naïviteit maar achter de “tweestaten oplossing” gaan staan en denken, of hopen, in hun naïviteit dan “onze” leiders wel weten waar ze mee bezig zijn. Helaas maakt de Bijbel al overduidelijk dat dat in ieder geval met betrekking tot het onderwerp “Israël” geenszins het geval is.

Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden. En alle volkeren der aarde zullen zich daarheen verzamelen.

Zacharia 12:3

Heel de wereld bemoeit zich met Israël/Jeruzalem. Stelt u zich eens voor dat zij dat met Utrecht zouden doen! Zouden wij dat accepteren? Nee toch! Waarom zou Israël het dan wel moeten accepteren dat de hele wereld zich druk maakt over “de navel van de wereld”, Jeruzalem. En daarmee Israël?

In het Oude Testament wordt duidelijk gemaakt dat Israël aan de afstammelingen van Jakob (die later Israël genoemd wordt!) toekomt. Dus niet aan de afstammelingen van Ismael.

Israël in de koran

Uiteraard proberen aanhangers van de islam de teksten zo uit te leggen dat het land Israël aan de afstammelingen van Ismael toe zou behoren. Dat stuit echter op nogal wat bezwaren. Sommige uitleggers spreken over “kinderen van Israël”, terwijl we weten dat dat de afstammelingen van Jakob, en niet die van Ismael zijn.

Anderen noemen Jakob doodleuk samen met zijn oom Ismael als profeten van de islam, terwijl de islam toen nog helemaal niet bestond! Uiteraard wordt Abraham gemakshalve ook maar tot profeet van de islam gebombardeerd.

Laten we niet vergeten dat de koran duizenden jaren later is geschreven dan de oudste geschriften die van de Bijbel bekend zijn. Dan komen we toch wel opmerkelijke zaken tegen. Ik noem een voorbeeld:

Alle lof zij allah, die mij op hoge leeftijd Ismael en Isaac heeft gegeven.

Soera 14:39

De Bijbel leert overduidelijk dat Ismael het gevolg was van ongehoorzaamheid aan God en dat Isaak de zoon van de vervulde belofte is.

Een ander duidelijk voorbeeld is

Zeg: “Wij geloven in Allah en datgene wat Hij aan ons neergezonden heeft en dat wat aan Abraham, Ismael, Isaac en de stammen is gegeven

Soera 2:136

De oudere geschriften van de Bijbel leren duidelijk dat de belofte niet voor Ismael was! De koran noemt hem “een geduldige”, de Bijbel:

Hij zal een wilde ezel van een mens zijn; zijn hand zal tegen allen zijn en de hand van allen tegen hem, en hij zal ten aanschouwen van al zijn broederen wonen.

Genesis 16:12

Op geen enkele manier kan dan ook de claim van de moslims op het land Israël stand houden. Soortgelijk overigens ook de claim op de Tempelberg niet, maar dat is weer een studie op zich, dus ga ik hier niet op in.

Conclusie

Het land Israël is het aan Jakob/Israël en zijn nakomelingen beloofde land. Arabieren/moslims en christenen hebben er dus feitelijk geen rechten op omdat zij geen afstammelingen van Jakob zijn. Het is ook opmerkelijk dat veel christen-Arabieren en moslims die tot geloof komen, de claim op Israël laten vallen en de vermeende claim van de Arabieren op het land radicaal afwijzen.

#

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.