Bethel
Spread the love

Na het trieste overlijden van Beni Johnson heeft Bethel diverse artikelen die suggereren dat mensen die niet genezen niet voldoende geloof zouden hebben, verwijderd

Tweeduizend jaar geleden deed Jezus een aankoop. Hij besluit niet ‘om mensen niet te genezen’ tegenwoordig, de beslissing was tweeduizend jaar geleden om te genezen.Of de betaling was voldoende voor alle zonde, of geen zonde. Of de betaling was voldoende voor alle ziekte, of geen enkele ziekte.

Genezing en vergeving werken in de Schrift als een tandem. Je vindt ze consequent in dezelfde zin omdat het in de basis dezelfde betaling was van naar het kruis gaan, de striemen die Hij droeg, het bloed dat Hij vergoot wat dealde met zowel ziekte als vergeving

Bill Johnson

Na het overlijden van zijn vrouw Beni, heeft Bill Johnson, voorganger van de 10.000 leden tellende Bethel kerk in Redding, Californië, zijn website opgeschoond. Diverse artikelen verdwenen die verklaarden dat het God’s wil is om te genezen en dat bij degenen waar voor gebeden wordt, maar die niet genezen, gebrek aan geloof bij degene die de genezing zoekt, de oorzaak is dat men niet geneest. Ook stond er de retorische vraag “Hoe kan God er voor kiezen om iemand niet te genezen als Hij hun genezing al gekocht heeft?”

Johnson heeft zelf routinematig geleerd dat iemand met voldoende geloof kan genezen. Genezing is volgens hem een belofte is die onderdeel van het Evangelie is. Dat het altijd God’s wil is om te genezen en dat mensen nooit moeten bidden “als het Uw wil is om te genezen”. Omdat Bethel er prat op gaat dat zij bestaan in een bovennatuurlijke atmosfeer, adverteert de kerk constant alle wonderen die er in hun congegratie gebeuren.

Bethel betaald zelfs een medewerker, die zij “kerkhistoricus” noemen, om de vermeende genezingen in hun kerk vast te leggen.

Altijd God’s wil om te genezen

Voor het overlijden van Beni stond dit artikel op de website. Daarnaast stond er ook een artikel met de vraag of God ooit ziekte zou veroorzaken. Nu zijn zij verwijderd, maar nog wel te vinden via het webarchief.

Is het altijd God’s wil om iemand te genezen?

Hoe kan God er voor kiezen om iemand niet te genezen als Hij hun genezing al betaald heeft?
Was Zijn bloed genoeg voor alle zonde, of alleen bepaalde zonden? Waren de striemen die Hij droeg alleen voor bepaalde ziekten, of alleen voor bepaalde tijden? Toen Hij striemen in Zijn lichaam droeg, betaalde Hij voor ons wonder. Hij heeft al besloten om te genezen. Je kunt niet besluiten om iets te kopen nadat je het al gekocht hebt.

Er zijn geen gebreken aan Zijn kant – noch het verbond is gebrekkig, noch Zijn compassie of beloften. Alle fouten zitten aan onze kant van de som. De enige keer dat iemand in de Bijbel (Evangeliën) niet genas, was toen de discipelen voor hem baden. Bijvoorbeeld in Marcus 9 toen zij baden voor het gekwelde kind. Ze bereikten geen doorbraak. Maar toen kwam Jezus en bracht genezing en verlossing voor het kind.

Jezus Christus is perfecte theologie – Hij is de wil van God. We kunnen de standaard van de Schrift niet verlagen naar ons niveau van ervaring, of in de meeste gevallen gebrek aan ervaring. Het is niet makkelijk om je te realiseren, niet iedereen kan daar mee om gaan. De meesten maken een doctrine die je niet kunt vinden in de Persoon van Jezus. Hij is de wil van God.

Hoe lossen we dit probleem op?

1. Realiseer je dat het niet God’s fout is

2. Leer van anderen die wonderen zien. Laat hen voor je bidden. Als je geen mensen kent die wonderen zien gebeuren, zoek hen. Boeken kunnen helpen, als de auteur een levensstijl van wonderen heeft. (Probeer niet te leren van hen die alleen theorieën over wonderen hebben)

3. Doe wat Jezus zijn discipelen vertelde toen Hij het probleem aankaartte – bid en vast (niet slechts voor een specifiek probleem, maar voor zalving van je levensstijl)

4. Neem risico – bid voor mensen (Niet een “als het Uw wil” gebed. In de duizenden die ik genezen heb zien worden, heb ik nooit iemand genezen zien worden door dat type gebed.)

5. Het is moeilijk om het geloof van iemand iemand te kwetsen door te bidden voor een wonder. Niet bidden voor een wonder ontneemt hen de kans op geloofsgroei. Dat is wat geloof beschadigd. Het echte doel is om mensen God’s liefde te laten zien. En geloof groeit in het aanzicht van God’s liefde. Zijn liefde wordt gezien als we medeleven tonen en God’s kracht laten zien.

6. Als God mensen geneest, bedank en loof Hem. Leer er van zodat het weer zal gebeuren.

7. Als iemand niet geneest, realiseer je dan dat het probleem niet bij God ligt, en zoek Hem voor richting en een persoonlijke doorbraak (grotere zalving voor constante in genezingen). Neem het ook niet persoonlijk. Er zijn andere factoren dan groot geloof. Dat is slechts één element in het totaal. Leer gewoon je best te doen om gehoorzaam aan Zijn evangelie te zijn, en Hem te eren voor de resultaten. Het is ook niet verstandig om de zieke de schuld te geven.

8. Er is een verschil tussen een wonder en genezing. Wonderen gebeuren in een ogenblik en genezing vindt plaats over een verloop van tijd. Het is belangrijk om de voortgang van wat God in iemand aan het doen is in iemand lichaam te herkennen en daarvoor te danken, omdat genezing sneller gaat in een atmosfeer van dankbaarheid.

En dan de tegenstrijdigheid. De kerk en haar pastors claimen regelmatig dat zij stage-4 kanker genezen, en toch is Beni daar aan overleden. De kerk biedt lessen en cursussen aan over hoe te genezen en wonderen te doen. Maar faalt op het moment dat zij worden geconfronteerd met een crisis in het echt. De kerk heeft een “School of Supernatural Ministry” en speciale “Healing Rooms”, maar sloot hun deuren tijdens de pandemie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.