Mystiek als vermeende weg tot Godservaringen
Spread the love

1. Gericht op geloof en gehoorzaamheid, niet op gevoel en ervaring 

De bijbel roept de christenen telkens op tot geloof en gehoorzaamheid. Daar ligt de nadruk op. De nadruk ligt niet op gevoel of het zoeken van gevoelservaringen.

Bron

Bij onze bekering zijn wij gebracht “tot gehoorzaamheid des geloofs” (Rom. 1:5). Geloof en gehoorzaamheid gaan samen in de bijbel. Het geloof toont zich in de werken, in gehoorzaamheid. Want zonder de werken is het geloof dood (Jak. 2:17).

Hebt geloof in God zegt de Here Jezus (Marcus 11:22). Zonder geloof is het onmogelijk om Gode welgevallig te zijn (Hebr. 11:6). Er staat van de christenen geschreven dat zij “wandelen in geloof en niet in aanschouwen” (2 Kor. 5:7) . De bijbel zegt “u geschiede naar uw geloof” (Matth. 8:13) We worden behouden door het geloof (Efeze 2:8,9). Wat is de overwinning die de wereld overwint? Het antwoord is “ons geloof” (1 Joh. 5:4,5).

Het gaat in het geestelijk leven om dagelijkse geloofsgehoorzaamheid. Geloof in God en het woord van God. Dat betekent: het woord van God voor waar aannemen, er op vertrouwen en er naar handelen. We moeten als christenen leven uit een standvastig geloof in Gods woord, in Gods beloften en in de feiten die in het woord vermeld worden.


Binnen de charismatische beweging zien we helaas een te sterke hang naar de ervaringen. Opmerkelijk is het dan ook niet echt dat we tegenwoordig binnen de charismatische beweging de “New Mystics” kennen, de nieuwe mystici.

Op onze site zijn meerdere artikelen over te vinden als u zoekt op de termen mystiek of mystic

Aan deze eerste publicatie willen we een disclaimer toevoegen. Deze artikelen zijn 1-op-1 overgenomen van Toetst alles en geven niet persé de mening van Goldmine Media weer. Wij hebben gekozen voor publicatie omdat het artikel over mystiek dicht bij delen van het door ons vertaalde boek Kundalini Warning van Andrew Strom ligt en wij van mening zijn dat verschillende visies op bepaalde onderwerpen elkaar zowel aan kunnen vullen als kunnen versterken. Tegenstrijdige visies kunnen voor beide partijen leerzaam zijn.

Volgende keer: Ervaringen zijn het gevolg van geloof en gehoorzaamheid

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.