Spread the love

De ‘late regen’ beweging is een stroming binnen de pinksterbeweging die leert dat de Heer Zijn Geest opnieuw uitstort, zoals Hij dat op de eerste Pinksterdag deed en gelovigen gebruikt om de wereld voor te bereiden op Zijn tweede komst. De eerste uitstorting van de Heilige Geest zou de ‘vroege regen’ zijn. De start van deze beweging wordt door de meeste historici gedateerd in 1948 in Saskatchewan in Canada.

De beweging had een notoire reputatie voor het aannemen en verspreiden van vreemde leringen die geen enkele Bijbelse basis hadden en die zonder enige twijfel tot het occulte terug te leiden zijn. Deze leringen gingen vaak gepaard met bovennatuurlijke manifestaties, die na bestudering alle karaktertrekken van het occulte in zich dragen.
(Uit: Strange Fire – The rise of gnosticism in the church)

Andere bronnen vermelden dat deze beweging gelooft dat uit de beweging een wereldwijde opwekking zal ontstaan, waar vervolgens Joëls leger uit voort zal komen. Een leger gelovigen die constant vervuld zijn met de Heilige Geest.  Deze gelovigen zullen dezelfde tekenen en wonderen doen die Jezus deed en zij zullen de wereld oordelen en overwinnen en daarmee het duizendjarig vrederijk van Christus inleiden.

In het boek Kundalini Warning staat een korte studie over het leger van Joël.

Een aantal elementen die mede door de Latter Rain beweging populair zijn geworden

 

http://www.indeverdrukking.nl/diversen-latter-rain-movement.html

#

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.