Spread the love

Wat is impartatie? Impartatie is kort gezegd het overbrengen van een geest, maar er zijn tegenwoordig ook al weer stromingen die claimen dat gaven overgedragen kunnen worden middels impartatie.

Opmerkelijk is dat de hype van impartatie via min of meer dezelfde route de christelijke kerk is binnengeslopen als bijvoorbeeld de Toronto blessing, soaken en andere vreemde manifestaties. Het heeft dus niet veel zin om daar nu weer een artikel aan te wijden.

Ook impartatie komt niet in de Bijbel voor, maar zien we wel terug in diverse oosterse religies.

Veel voorstanders van impartatie zeggen dat de Heilige Geest overgebracht wordt door handoplegging. De meningen zijn hier over verdeeld, maar zeker is wel dat andere geesten zeer zeker wel op deze manier overgedragen kunnen worden. Dit gebeurd al eeuwenlang in de diverse oosterse religies.

Hieronder een duidelijk fimpje van eindtijdinbeeld.nl

 

Sommige stromingen claimen ook dat gave via impartatie overgegeven kunnen worden. M’Kayla heeft daar een mooi artikel over geschreven wat zeker de moeite van het lezen waard is.

Eén van de filmpjes die via een link in het bovenstaande artikel te zien is, is dit:

Hierin wordt gesproken over het imparteren van de gave van genezing. Hierbij gaat men volledig voorbij aan wat de Bijbel leert in 1 Corinthiërs 12:11

Doch dit alles werkt een en dezelfde Geest, die een ieder in het bijzonder toedeelt, gelijk Hij wil

Hier wordt dus heel duidelijk dat de Heilige Geest Degene is die bepaald wie welke gaven krijgt, en niet Randy Clark of Todd Bentley!

In zijn boek beschrijft Andrew Strom meerdere keren over de uitleg die oosterse goeroes geven aan het bereiken van een hoge mate van extase onder de kundalini geest. Een stukje:

De goeroe Shri Yogãnandji Mahãrãja schreef:
Als je lichaam begint te trillen, je haar rechtop staat, je lacht of begint te huilen zonder dat je dat wilt, je tong begint vervormde geluiden te maken, je bent vervuld met angst of ziet beangstigende visioenen … is de Kundalini Shakti actief geworden”

Als u het filmpje bekijkt vanaf 8:00 minuten, dan hoort u Randy Clark zeggen:

sommigen van u kunnen gaan huilen, je kunt gaan lachen, je kunt gaan schudden, je kunt gaan zweten, je kunt gaan buigen, … voelen dat er vuur en electriciteit in je handen komt

Dat lijkt toch wel verdacht veel op wat die goeroe zegt.

Duidelijk is dat deze hele imparatie beweging voortkomt uit de occulte oosterse religies. Zowel het imparteren van geesten, als het imparteren van gaven is iets wat niet in de Bijbel voorkomt!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.